Friske veganske proteinboller til morgenmad

  • 2 min læsning

Friske veganske proteinboller til morgenmad

Kunne du godt tænke dig nogle friske velsmagende veganske proteinboller til morgenmad … nogle som er nemme at lave og bage, og som ydermere har et større protein indhold end almindelige boller… Så har vi her et godt tip til hvordan.

Start med at lave en koldhævet dej om aftenen, som så skal i køleskabet natten over.

I vores opskrift har vi brugt:

  • 200g grahams mel
  • 300 g hvedemel
  • 100 gram neutral planteprotein pulver (vi har brugt unflavoured fra Vivo Life, Ritual - LINK)
  • 5 dl vand
  • 1 ½ tsk. salt
  • 15 g gær.

Gæren røres ud i koldt vand og resten af ingredienserne tilsættes. Dejen skal gerne ende med at være ret fugtigt (ikke som dejen til eks. Fødselsdags boller man laver), da melet i dejen suger væske i den tid, den står i køleskabet – hvis dejen virker for ”tør” så tilsæt gerne lidt mere vand.

Efter tiden i køleskabet natten over, sættes dejen på bageplade med 2 skeer, da dejen virker lidt ”sej/klistret” (vi laver 10 stk.).

Bollerne skal sættes i en KOLD ovn på 230 grader og bages i ca. 30 minutter – afhænger selvfølgelig lidt af hvor store boller, man vælger at lave. 

Med disse ingredienser indeholder hver bolle ca. 208 kalorier med ca. 12,3 gram protein.

Velbekomme og håber de smager...goooodt.

P.S.

Man kan jo prøve sig lidt frem i forhold til hvilke melprodukter man er til, og man kan også udskifte noget af melet med havregryn – man skal bare huske på, at nogle af melsorterne kræver lidt mere vand i dejen, for ellers bliver den for ”tør”, men det finder man hurtigt ud af.

Vi har også prøve at bruge ”vanilla” proteinpulver, men det var ingen succes – de blev for søde efter vores smag.