Plantebaseret protein? Hvorfor nu det?

Plantebaseret protein? Hvorfor nu det?

Plantebaseret protein? Hvorfor skulle det være en god ide?

Er plantebaseret protein en fordel i forhold til animalsk?

Når proteinkilder vurderes snakkes ofte om en bio availability (BV) og amino acid profil.

Jo mere letoptagelig og optimal aminosyre profil proteinkilden har jo mere boostes hormonet IGF-1. 

IGF-1 er et væksthormon! Fedt tænker du måske - så får jeg accelereret vækst i min krop og muskler!

Og ja sådan virker det faktisk!

Men der er en bagside af medaljen!

IGF-1 accelerer ALT i kroppen og bidrager væsentligt til accelereret ALDRING!

IGF-1 accelerer også alle uønskede vækster i kroppen, som f.eks kræft.

Vi kan sammenligne med noget vi alle kender - insulin og sukker.

Jo højere rafineret sukkeret er, desto hurtigere stiger blodsukkeret - og desto højere stiger insulin, som f.eks bidrager til at nedbryde kollagen i huden har et væld af andre ulemper.

Men ja, sukkeret lagres hurtigt.

Kroppen overstimuleres altså med disse proteiner.

Plantebaserede proteiner har ikke samme "chock" effekt og derfor ikke de samme ulemper.

På trods af dæmpede IGF-1 niveaer melder samtlige atleter, der har skiftet til plantebaseret kost, at de oplever hurtigere restituion og mange sætter nye personlige rekorder trods forholdvis høj alder efter et halvt liv med træning.

Der findes nu plantebaseret / vegansk protein som er smagsmæssigt fuldt på højde med mælkebaserede. Så med ovenstående fordele samt naturligvis miljø- og dyrehensyn som vigtig bonus, er valget set fra vores side ligetil - og i øvrigt hele grundlaget for denne shop! :-)

God træning og sikre gains.
#Safegains 

- Ivan